Home
Foto's  huisje
Slideshow
Route  en  ligging
Schoorl en omgeving
Uit  eten
Foto's  Schoorl
Sport  &  spel
Het weer in Schoorl
Gastenboek
Prijzen en agenda
Algemene Voorwaarden
Contact

Gemeente Bergen NH

Waar vind je nu op één plek strand, zee en duinen, gecombineerd met prachtige oude bossen? Waar kun je wandelen en fietsen door de ongerepte natuur en naar believen afwisselen met flaneren, terrasjes pikken, zonnebaden en funshoppen? Waar vind je net zo gemakkelijk diepe rust, als gezellige drukte en indrukwekkende kunst en cultuur op zo korte afstand van elkaar? De gemeente Bergen heeft de toerist van vandaag heel wat te bieden. De vakantieganger van nu wil afwisseling en dat is wat Bergen in huis heeft: het voormalige vissersdorp Egmond met zijn gezellige strand, terrasjes en winkeltjes; het kunstdorp Bergen met veel kunst en cultuur en een prachtig strand en voor de rustzoeker: Schoorl met een veel rustiger strand en schitterende bossen en duinen. Drie kernen. Bergen, Egmond en Schoorl, elk met hun eigen identiteit.

 

 

Vuurtoren en Oud-Katholieke kerk van Egmond aan Zee

     

Schoorl

Schoorl is bij uitstek de plek waar de liefhebber van rust en natuur zich thuis voelt. Het Nationaal Park de ‘Schoorlse Duinen’ is het breedste en meest gevarieerde natuurgebied langs de Nederlandse kust. Mooie wandelroutes en fietspaden die slingeren tussen duinen en polderlandschap, en een strandopgang (Schoorl aan Zee) waar geen auto’s kunnen komen. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen met het hoogste klimduin van Nederland en veel speciale activiteiten van de boswachterij in Schoorl.

Het Noordzeestrand is bij Schoorl aan Zee uitsluitend per fiets te bereiken.

 

Halverwege de Schoorlse Zeeweg, het fietspad naar de zee, vindt u het "Bosbuffet De Berenkuil",  waar u even kunt afstappen voor een ijsje, een drankje of een versnapering.

 

 

De strandafgangen van Hargen en Camperduin kennen parkeervoorzieningen en een bushalte. De watersporter kan in het haventje van Hargen aanleggen, vlakbij zee en duin. In de zomermaanden staat het dorp in het teken van diverse festiviteiten, zoals het zeil-, surf- en strandevenement 'Hargen on Sail', maar ook schatgraven voor de kinderen.  Hier staat in de maanden mei tot en met augustus 'Het Heerehokje' ter beschikking van huurders van Het Heerehuisje.

 

 

 

 http://www.vvvnoordzeekust.nl/content/regiokaart.asp?menu=10000021302_000000_000000_000000

 

 

 


 

 

Alkmaar is een bezoek meer dan waard met zijn historische centrum, leuke winkeltjes (elke eerste zondag van de maand koopzondag) ...

 

 

 

 


... en natuurlijk de wereldberoemde kaasmarkt.

 

 

 

Ruinekerk in Bergen

 

 

Groet

Het Heerehuisje
info@heerehuisje.nl

to Top of Page